Konstnärlig gestaltning – “Saturnus”

l300saturnusiml

 

l72vysaturnusiml

Placering: Saturnus Förskola, Märsta.
Efter önskemål gestaltar skulpturen hela förskolan och dess avdelningar Solen, Månen, Planeten och Stjärnorna. ”Saturnus” består av en Saturnusring med ett utstansat stjärnmönster och en lysande gubbe i månen i lasergraverad plexi och därtill en glimmande sol med gyllene solstrålar i blåst glas. Dagtid är verket relativt transparent och släpper igenom dagsljuset. När mörkret faller framträder skulpturen och dess lysande element skarpare mot den mörka himlen och i fantasin blir den en del av universum.

På uppdrag av Sigtuna kommun, Färdigställt i juni 2012
Material: Blåst glas, plexiglas, metall och LED-ljus,  Mått: ca 120 x 90 cm

SMörkcloseup300Saturnus

När det mörknar framträder gubben i månen tydligare och midnattssolen lyser.