Light in Alingsås – “Gläntan” 2014

 

”xOv`l.ëϪës^Ù¯g]Û·3ܵ:‡^·2ìÁŽ×·*Óx©îÓ¶Ò7Úûêowø;¿Gý¿Ò¬šÁõ6VªïcѸ’í=­ú^ÿ£íF­ãÚÓXsœ[iÆßöÔئF‚,s€ß‡Š›Ý-âçK¯É¯ÀُR>ÍÔ;Óu­ôÛèûnªÆ]úE+:Ø–ú,sUAô[]d×Hß#nQae~ÜûO½ÿ­WnFGè¿WY¾ë¸nØ6¶"ƒkuݵ:Ràºø"1_·Í˜¿Ö°²ÒÐË_}…ºIúVzlo±è7¶²ýÕÛpÄíÝùÌÿ¥-nà8>ØwcÏ#j‹œ‚Ð5µûÔ$‚o_û–@ÙVKŽÖ{ZØ'÷ïËGìkë“n×}(îþªÊs¤í`@ðð×ú©Uq§ Z@#ù?ÙQN7¶Y1ˇ}‹¬æƒ¡Ô'³Ô 倫‚ªõ—¹Æ†‚Ö@.‘® ;iþ§ç*Œ²Æc¢<ÓÙ܉)4:—5íñ8~ïòØårƹ„¸µ®a$£h&wŸinÏûm+N9ڝSÄѺ}'<é·s’£œxv4GÚ×BõÄþïýå]L]ˆìÜgC™¶‹é±í{+úT½ß^V5o³ÙMÏÿƒªÚ•SH±À»Vp6ƒËD½¯Ýîoµ¿ð©Øk©Û™¡°F„whöû?{j¶ìWúO¥òǶlekˆßSÔ`{½6=ߤØßôj¹¤E¡ý&´qk`S—}­/û.0-«t–º .'ù#ù¿£ô•æ7ì÷cú´:Û+´j{kË?Vkvþ‘ÿÎý£ó?àÿ~çEÝÕ°†Cݍ–-euäRácO·Ñ²©özÛvW•]oþsÑ·hýaÇé™y—‹^üf?/'Õõ –£X®ªö7k+¦Ê}Ñþ«W¿ôߤQCÒÊG²ŒzØÁcV=UíÙ_çþü"¡` yswltÀ0HÛ«¿•î[Ötޘþš2ëQeÁµb›Ï«êY_©ö‡¾ÆúM¦»meTÕGé=G×þib¾‹™cýMÇè2ß Í#é×ùíRždeâЉ­>‹#„ï¢'2=ÃÇCñúAÎ'|yÿÌU’ÝÐé#çýd € Ï?Á62]L}'€pp™iÝþûʬÇaw¦9ÜÂ6ÿJ#ó²ŠÖµí$ àöÿÌQ¨ÓAÓ¸’džINb|Tò*sî;y!hN¦J*];~Ný°Ý¤5Ò ø&`î;þ¡$±ìK·’GŠÿÒóº­½¥Á¤8’Xît»=þժ뭰 ͏¶Øl{È?œëí•úqúOßTÃÜyhs`ö}6û³÷ÖWhm0ÇúV1¡Ä½Í|¹Ç~ÝÍþoþZÇ3ŒÑ4%¡u¹|‡¦R<2Ó¯¥©’2¢ÇÝ¡Íl°‚`‘[4ú_ñV઻ƒ½Hlû}Ñ
Bild: Patrik Gunnar Helin

Jag deltog i årets workshop(2014) i Alingsås. Det var en fantastisk och lärorik upplevelse som gav mig mycket användbar kunskap inför mitt arbete som ljusdesigner i framtiden.
Plats: Gläntan, Head of lighting design: Paul Ehlert.

Concept:
Music: E d v a r d G r i e g – M o r n i n g M o o d R e i n t e r p r e t e d,
Light creating a crecendo in light level and amount of luminaires

Light creating a sense of
> A journey into the unknown
> Curiosity/adventure/ The surreal
> A transit from the familiar to the mystical

jb_magic_flowers

Inspiration: John Bauer

1254532437249

Inspiration: upplevelse av musiken

2-Paul-Glantan

Plan över ljusets placering och styrka i upplevd ljusnivå.