Entré Folktandvården Linné

Konstnärlig gestaltning – “I en skogsglänta”

Konstnärlig gestaltning i 5 delar. Entré, vägg i korridorer, fönster i slut på korridor och fönster i konferensrum.
Konstverken skapar blickfång och en välkomnande känsla för patienterna som besöker tandläkarmottagningen. De fungerar även som referenspunkt för orientering och framkomlighet.
Skivor av klar akryl med håltagning för fåglar och kottar i blåst glas och ”grönska” i 3-4 lager bestående av oregelbundet skurna skivor i gröna nyanser skapar djup och dynamik i verket. LED – belysning i kanterna på skivan tecknar linjegravyr av blad och fjärilar samt lyser upp glasfigurerna och skapar en lysande ”gloria” i hålen.

Som vägledande objekt för svalor i pastellfärger ljuset vidare in i lokalerna med sin reflekterande yta av spegel och skulpterat glas.

På uppdrag av Region Kronoberg.
Placering: Folktandvården Linné, Färdigställt i augusti 2016
Material: Blåst glas, laserskuren akryl, metall och LED-ljus

vaxjo1b

Verk i entré. Mått: ca 160 x 90 cm

close up Verk i entré

closeupbird

Detaljbilder på verk i entré.

 vykonferens300S

Verk i fönster i konferensrum.

fåglarpåvägg_foltandvårdenLinne

Korridor: Svalor i laserskuren spegelakryl med skulpterade vingar.