Glasutställning – Through my hands and soul – traces of dreams”

bild1iml

Separatutställning på Blås & Knåda.

Irina My Lindqvist har här skapat en utställning med färgstarka narrativa verk i blåst och skulpterat glas och mönsterskuren plexi. Med utgångspunkt i idén att allt vi upplever och tänker silas genom vår kropp och sinnen och sätter spår, gestaltas i utställningen verk skapade utifrån minnesbilder. Fantasifulla bilder sprungna ur Irina My´s fascination och upplevelse av naturen och dess kraft och skönhet. Här finns fågeln som symbol för frihet och frökapselns form med löfte om växtkraft och liv.

Utställningens titel refererar även till hantverket och hur sinnet och handen kommunicerar i materialet. En subtil kommunikation som kräver stor lyhördhet och närvaro, en process som måste skapas på nytt vid varje möte med materialet. En process som Irina My tycker är mycket intressant och därför blir varje möte en spännande kamp och samarbete mellan vision och material.

Utställningsperiod. 31 aug – 18 september 2013.

stielbens300 l300ljusparrotiml

300sfa%cc%8aglar

dsc_1918

dsc_1912_2