Ljusdesign “The fabulous drive in” Nynäshamn

 

lshireenwall300

 

20131018_181639

Ljusinstallation i Nynäshamn, “kulturveckan”, september 2013.
Kurs: Light & Space – Outdoor, Master program Architectural Lighting Design, KTH.

Under “kulturveckan” i Nynäshamn förtrollade ljusdesignstudenterna centrum med färgglada, spektakulära och
stämningsfulla ljusinstallationer som var mycket omtyckta av besökare och Nynäshamnsborna. Kursen gav erfarenhet av att jobba med professionella ljusarmaturer i utomhus miljö och kunskap om de utmaningar som finns och
säkerhetsaspekter i utomhusmiljö.

“The fabulous Drive In” ljus koncept var inspirerat av 50-talets “drive – in” biografer, en dynamisk utomhusmiljö där man träffades dels för att se en film men lika mycket att umgås och visa up sig själva och sina bilar. En spännande miljö med plats för romantik och intimitet.
Våran vision var att skapa en dynamisk ljusmiljö där besökaren blev en del av “showen” och medskapare av en interaktiv film, dansandes/lekandes framför det projecerade ljuset, där ljusspel, skuggspel och färgade “skuggor” skapades.
För att skapa denna atmosfär placerade vi up-lights i utvalda träd för att rama in platsen, RGB lampor mot “filmduken” väggen ( 10 x 7 meter) och med LED Flood light en röd matta av ljus som ledde besökarna in till denna annars mörka bakgårds parkering.
Som soundtrack till den interaktiva filmen som skapades på väggen, strömmar musik inifrån två veteranbilar. Bilarna är ljussatta innifrån och underifrån med “immade” fönster, för att skapa en atmosfär av hemliga romantiska möten som man bara kan fantisera om…

20131019_190324

Bild: The team! – Shireen, Alessandro, Tove, Victoria, Irina My & Cecilia (bakom kameran)

20131019_194505

Bild: Besökande leker med sina skuggor och dansar till musiken som strömmar från bilarna.

 

ska%cc%88rmavbild-2014-02-12-kl-13-33-39

illustration över ljusets placering och färg/uttryck.